Foto’s kunnen vergroot – op de betreffende foto klikken (daarna met “vorige” links boven in uw scherm terug) De trotse pioniers.. Martin en Justin

Maiden run van de nieuwe trekker van Martin van Echtelt uit Houten, de “No Surrender”, in de IJselhallen in Zwolle werd dan een eerste testrun gemaakt.

Allereerst moet gezegd worden, dat Martin (en zoon Justin) er “een plaatje” van een trekker van hebben gemaakt (kijk ook eens op de Facebook pagina van ‘Martin van Echtelt’…

Dit is een trekker, gebouwd voor de nieuw te vormen klasse, de “Light Superstock”, wat een Methanol gestookte motor is, met één turbo. Het is volgens Martin (en anderen) “een beter betaalbaar concept met toekomst”. Een meer uitvoerige uitleg over de hoofdpunten, kenmerken en ook voordelen van dit concept volgt later.

De Maiden run verliep op zich prima naar wens, alles is keurig heel gebleven, nu is het even zoeken naar de juiste afstellingen en de correcte configuratie van de turbo.

Dan ook nog even het neusje omhoog en wat meer gang er in… gaat allemaal goedkomen…!

Hier moet wel even bij vermeld worden, dat de tot nu toe gemaakte ’test run(s)” werden gemaakt in de sleepwagen-afstelling van een andere gewichtsklasse.. dus een goed “vergelijk” was nog niet te maken.

Wij blijven dit project volgen en komen met meer nieuws, indien relevant en beschikbaar.

Uit meerdere hoeken van ons land is belangstelling en zijn ook al activiteiten, om op basis van dit concept een trekker te gaan (om)bouwen, dus het kan in de komende tijd uitgroeien tot een leuke, spannende en ook nog eens milieuvriendelijke klasse…!!!

Onderstaand nog een video van de USA Limited Light Superstock.. zo iets moet het gaan worden.. het grote verchil is.. dat daar de diesels en ‘alcoholisten’ in dezelfde klasse draaien.. de bedoeling hier is wat meer toekomstgericht en milieuvriendelijk.. Indoor zou het toch ook niet samen in dezelfde klasse kunnen.

Maar goed.. als ik deze video eens bekijk.. is de “No Surrender” kwa uiterlijk al duidelijk winnaar.. de rest van het spelletje komt later ongetwijfeld ook goed..

Translate »